LA LLEI ELECTORAL I LA POBLA DE FARNALS

El plé de l’Ajuntament de La Pobla de Farnals ha aprovat amb els únics vots del PP una moció per a demanar al Govern i al Congrés dels Diputats que estudien una modificació de la Llei Electoral per tal que els alcaldes siguen elegits de manera directa.

Aquesta no és una proposta que pretenga aproximar la política al ciutadà sinò blindar el poder municipal que actualmente té el Partit Popular davant un futur electoral que se’ls preveu problemàtic degut a les seues polítiques antisocials dels últims anys. No és un proposta de regeneració democrática, és la continuació de la seua visió patrimonial del poder perquè viuen el poder polític, económic i social com cosa pròpia i no volen entendre la necessitat de la participació dels ciutadans en la presa de decisions.

En la seua manipulació de les idees no els importa ser incoherents demanant l’elecció directa dels alcaldes al mateix temps que s’intenta buidar de contingut als ajuntaments de menor població en favor d’ unes diputacions que són elegides de manera indirecta i amb un sistema electoral de circunscripcions electorals judicials absurde on es fa impossible la representació de les minories. Un sistema que ha permés alguns dels majors casos de corrupció dels Presidents de Diputacions.

No podem oblidar tampoc que quan estaven a l’oposició si que consideraven justes les aliances com ara la que permeté a Rita Barberà arribar a se alcaldessa de València mitjantçant el famós “pacto del pollo” amb Unió Valenciana propiciat per l’empresariat valencià on es repartiren pollastre, arròs i paella. Què dir de la més que dubtosa arribada de Zaplana al poder en Benidorm. Tots dos basen la seua trajectoria política en pactes pervers i contra eixos pactes i tots els que signifiquem repartiments de beneficis sí que ens manifestem.

També ens amaguen que quan parlen d’ un 40% de vots necessaris per a l’elecció directa en realitat estan parlant de al voltant del 25% del cens i pretendre governar sense control amb eixos números… En un moment en el qual la ciutadania vol participar se’ns està invitant a quedar-nos en casa. Què més vulgueren. La participació en tots els àmbits socials, en les associacions de defensa de tants drets en perill i en les diverses activitats reivindicatives dels drets que ens retallen mentre ens diuen que és pel nostre bé, es fa indispensable.

Des de Compromís per La Pobla de Farnals ens oposem a les pràctiques antidemocràtiques del Govern d’Espanya, del Govern Valencià i del nostre Ajuntament i et proposem participar amb nosaltres en el necessari canvi social.