pacte foto

El passat dissabte, 13 de juny, es va constituir el nou ajuntament de la Pobla de Farnals, que presidirà Enric Palanca, del PSPV-PSOE, amb el nostre suport, i també amb el de CSLPF i Guanyem. Abans del ple d’investidura, i fruit de les negociacions de les dues últimes setmanes, Compromís, Socialistes i CSLPF vàrem signar un acord de legislatura que haurà de garantir la governabilitat del poble, així com les polítiques basades en el consens i la participació. Aquest acord, que us adjuntem en PDF al final d’aquest post, concreta una sèrie de punts que ens semblen fonamentals. Ja vàrem dir en el primer comunicat que l’equació resultant de les eleccions era complicada de resoldre, però en tot moment hem manifestat la nostra voluntat d’arribar a acords. El compromís signat pels tres partits, i també el suport de Guanyem a la investidura, garanteixen un bon començament, i al mateix temps permeten concretar algunes qüestions importants. No és el moment ja de la grandiloqüència, ni de les paraules vagues, sinó de començar a treballar sobre un programa concret. Com es diu a l’acord, el programa que voldríem que s’aplicara, i que també farem públic en breu, hauria de ser el denominador comú dels quatre programes i estarà basat en el diàleg de totes les forces progressistes de la Pobla de Farnals.

L’acord signat concreta això i també concreta ja algunes de les funcions que desenvoluparem. En primer lloc, l’alcaldia, que és el càrrec més important, i que, com ja hem dit, ocupa des de dissabte n’Enric Palanca, i a qui, des d’ací donem la nostra enhorabona, a més del nostre suport. Per la seua banda, els regidors de Compromís assumiran dues regidories que permetran desenvolupar una part important de les polítiques que ens sembla que la Creu necessita. El nostre cap de llista Emili Gómez, hauria de ser, segons aquest acord, el regidor d’ocupació, Comerç i Turisme; de la mateixa manera Ana Borja, es farà càrrec de les àrees d’Ensenyament, Cultura, Transparència i Participació. La tria de les àrees que ocuparem ha estat basada en el nostre programa. Entenem que aquests aspectes són els que estaven més desenvolupats en la nostra proposta de gestió. De la mateixa manera, també pensem que els perfils professionals dels nostres regidors, així com de la resta del col·lectiu, ens capaciten per dur a bon terme la gestió d’aquestes àrees de manera eficaç i coherent. La resta de forces no han volgut, encara, concretar quines funcions desenvoluparan des del govern municipal.

Des de Compromís per la Pobla de Farnals volem expressar la nostra satisfacció pel fet d’haver aconseguit arribar a aquest acord, pel qual hem apostat des del primer dia. Els termes finals de l’acord són, ja, un punt de confluència, on ningú ha imposat la seua posició al cent per cent, i en això, entenem, consisteix el diàleg. Celebrem, així mateix, l’aposta per la concòrdia del nostre nou alcalde, en clar contrast amb l’alcalde eixint i estem convençuts que durant aquesta legislatura tots treballarem pel bé del poble.

Finalment, no volem deixar passar l’ocasió de condemnar les lamentables imatges de destrucció de documents que han aparegut en premsa, així com la irresponsable actitud del ja exalcalde José Manuel Peralta que va provocar el caos durant el ple d’investidura en impedir l’accés lliure dels veïns a la sala de Plens. És una llàstima que fins a l’últim moment s’hagen comportat de manera autoritària i, fins i tot, violenta.

Ara cal fer oblidar aquest estil de fer política, amb una nova política feta amb valentia i amb un somriure.

acord investidura