El primer Ple de la Nova Legislatura

Es millor no escriure quan estàs enfadat com ho estaven a l’ eixida del Ple de l’Ajuntament de fa uns dies.

Davant la sorpresa general, o no, C’S i Guanyem s’aliniaven amb el Partit Popular per rebutjar totes les iniciatives relatives a la nova organització de l’Ajuntament, excepte la primera en la que sembla els populars no s’havien adonat de per on anava l’aigua.
Amb l’excusa de falta d’informació sobre el funcionament dels plens i la legalitat aplicable, advocades justificàren part de la seua negativa al govern municipal. També en la falta de comunicació sobre les decisions preses pel govern. Ací sí que assumim la nostra part de responsabilitat ja que mai es dialoga bastant i podíem haver fet un major esforç però tampoc oblidem que hi ha grups que tenint oberta la participació amb preferit quedar fora i que entrant a diari a l’Ajuntament duguen que no saben en qui parlar…També podem comprendre la necessitat dels que tenen ordes de no contaminar-se amb decissions que puguen llevar un sol vot a l’únic objectiu que és el Govern de Madrid. Són estratègies però la nostra, avalada per anys de treball municipal a tants i tants pobles a tot arreu del País Valencià; fer la política de baix cap a dalt i la més pròxima al poble és la que es du a terme des de la casa de la vila i des dels nostres carrers, dia a dia, escoltant a la nostra gent. I hem entrat a l’Ajuntament de la Pobla de Farnals per poder fer possible eixa política.

Durant les setmanes prèvies a les eleccions comentàrem sobre l’oportunitat de participar en un govern municipal amb tres, quatre o cinc organitzacions polítiques. No tots estàvem convençuts de la viabilitat d’una majoria tan ‘diversa’. Parlàrem i escoltàrem el que ens déien al carrer. Hi havia i n’hi ha una majoria de creuetins que vol un govern de progrés per molt divers que siga i per difícil que siga l’enteniment i per este govern de progrés hem treballat fins ara i ho continuarem fent mentre la lògica matemàtica ens ho permitisca.

La imatge de satisfacció de l’anterior alcalde durant el Ple no es por tornar a repetir. La seua eixida com a triomfador no pot tornar. La risa còmplice dels munyidors de la llista local que ha adquirit la franquícia de C’S, tampoc. Què curiós, com disfrutaven votació a votació i com exigien a la seua regidora que parlara en castellà. Després diran que són els de la regeneració però sabent dels regidors ‘ciutadans’ expulsats per votar alcaldies de Compromís o participar de governs de progrés amb Compromís es previsible la seua actitud al llarg de la legislatura.

No tant, però, la de la representant de Guanyem. Com treballaren els comunistes en els ajuntaments dels primers anys de la democràcia i què poc queda. Quantes il·lusions d’alguns joves i no tan joves dipositada en la marca local d’ Iglesias i a la primera oportunitat fan la ‘pinça’ amb el PP.

Alguns tindran que explicar perquè voten contra la presencia de la regidora d’Educació al Consell escolar, o que el regidor de Protecció civil no participe al Consorci de Bombers o que no tingam representació a Pactem Nord, supramunicipal comarcal que promociona polítiques d’ocupació, o que no es facen plens tots els mesos. I alguns tindran que explicar la relació C’S-Guanyem ja manifestada en la campanya i la nit electoral.

Reafirmem la nostra voluntat de diàleg i vetlarem per que el nou alcalde s’implique en este diàleg franc i obert però exigim la mateixa voluntat a tots els grups progressistes de la Creu. Tenim quatre anys per davant per a canviar el nostre poble i no podem defugir de la nostra responsabilitat. El futur és nostre.

Arxivat en: General, eleccions, candidatura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *