El passat mes de juliol, cada dos dies, una dona era assassinada a l’Estat Espanyol. Este mes de setembre nou dones i dues nenes han mort assassinades  en crims masclistes. Encara no ha acabat el mes i setembre ja és el mes amb més víctimes de tot l’any i aquest ha sigut també el pitjor setembre des que es comptabilitzen els assassinats de violència de gènere

Això és una emergència feminista. Per això, la iniciativa «Emergència Feminista 20S», que va partir de la Plataforma Feminista d’Alacant, ha rebut el suport de diferents entitats feministes, associacions, sindicats, ajuntaments i partits polítics. Pensem que aquesta situació, sumada a l’augment d’agressions sexuals cap a les dones, no pot passar desapercebuda pel nostre ajuntament.

Emergència Feminista ha convocat a la nit del 20 de setembre una manifestació nocturna a totes les ciutats i pobles convocants, amb l’objectiu de tintar de violeta els pobles i carrers per denunciar un estiu negre per les dones.

La violència masclista és una de les pitjors xacres que patim com a societat, no podem romandre callats mentre les dones patim agressions cada dia. Aquesta resposta de la societat es fa més necessària que mai quan, darrerament apareixen representants polítics que neguen la realitat i posen en dubte la violència de gènere.

En aquesta línia, el Grup Compromís ha presentat per registre la petició per tal que l’ajuntament de la Pobla de Farnals se sume a aquesta iniciativa i en Comissió Informativa s’ha votat per unanimitat que així es farà.

Convidem a tota la ciutadania a participar d’esta iniciativa per deixar ben clar que la Pobla de Farnals recolça que ens volem a totes vives i lliures.