En el ple d’investidura, el regidor de la nostra formació, Ferran Ortolà, ha agraït el suport de les persones que ens han votat i ha destacat el seu compromís per continuar treballant en favor dels veïns i veïnes del municipi.

Ferran ha explicat que la voluntat del col·lectiu de Compromís per la Pobla de Farnals haguera sigut la de conformar un govern de progrés que intentara millorar la vida de creuetines i creuetins i fer un poble més amable amb orgull de pertinença, però que l’actitud del partit socialista durant els darrers quatre anys no ens permet tindre la confiança suficient per treballar de forma conjunta.

Durant estos anys de majoria absoluta, el PSOE va incomplir l’acord de bona voluntat pel qual donàrem el nostre vot a Enric Palanca i que ens donava la possibilitat de treballar des de les assemblees de l’EMTRE i l’EMSHI (organismes encarregats de gestionar els residus i l’aigua) i ens van comminar a “portar-nos bé” i fer una oposició més suau si volíem tornar a representar al poble en elles. Ens ha fet fora de reunions de presa de decisions, no es van dignar ni a contestar les diverses propostes que vàrem fer durant la pandèmia ni han acceptat cap modificació presentada als seus pressupostos. Han votat en contra a mocions tan lògiques com que Correus tornara a obrir els dissabtes i quan hem aprovat al ple mocions de Compromís com la renovació de l’entorn del metro o la senyalització del carril bici o no ho han fet o les han aprovat i les han gestionat d’una manera ridícula.

Si bé és cert que ens els últims mesos l’actitud ha millorat i això ha fet possible aprovar mesures proposades per Compromís, com les beques formatives per a joves o incloure una partida per a subvencionar les obres als garatges al darrer pressupost, sospitem que és més per pur càlcul electoral que no per una sobtada confiança en les nostres capacitats.

Ferran Ortolà va remarcar que açò no significa un boicot a l’acció del govern, ja que Compromís donarà suport a totes les iniciatives que considerem d’interés per a la ciutadania i en proposarem de noves com hem fet en la darrera legislatura.

Esperem que al llarg de la legislatura es puga arribar a conformar una relació de respecte amb el PSOE que ens permeta arribar a la confiança necessària per col·laborar de forma més estreta.